La tecnologia cloud dominarà la meitat de les inversions TIC el 2020 Reviewed by Momizat on . La transformació digital de les organitzacions és un fet que continua en augment tant a nivell global com a escala nacional. No obstant, dins d’aquest panorama La transformació digital de les organitzacions és un fet que continua en augment tant a nivell global com a escala nacional. No obstant, dins d’aquest panorama Rating: 0
Estàs aquí:Inici » Cloud » La tecnologia cloud dominarà la meitat de les inversions TIC el 2020

La tecnologia cloud dominarà la meitat de les inversions TIC el 2020

La tecnologia cloud dominarà la meitat de les inversions TIC el 2020

La digitalització es consolida com un procés ineludible per a les empreses, independentment de la seva mida i sector d’activitat, segons IDC.

La transformació digital de les organitzacions és un fet que continua en augment tant a nivell global com a escala nacional. No obstant, dins d’aquest panorama és la tecnologia cloud la que està acaparant el màxim protagonisme de les inversions a la vegada que facilita interessants canvis en diferents dimensions.

Transformacions organitzatives i de finançament

L’informe “Predictions 2017” elaborat per la consultora IDC conclou que el procés de transformació digital de les empreses és un fet constatat que ja no té marxa enrere, sense importar el sector econòmic o la mida de les organitzacions. 

Durant els propers anys, les habilitats tecnològiques i digitals assumiran un major protagonisme dins dels perfils directius de les organitzacions i dels seus consells d’administració. Però també assistirem al sorgiment de nous perfils que seran essencials a qualsevol companyia, com el Chief Digital Officer o el Chief Data Officer.

Juntament amb aquests canvis organitzatius, la transformació digital també està propiciant la cerca de noves fórmules de finançament caracteritzades per la col·laboració interempresarial i la minimització dels riscos. Parlem, per exemple, del crowdsourcing o el kickstarter.

La tecnologia cloud como eix de la transformació digital

Però un dels aspectes més rellevants desvelats per aquest informe d’IDC confirma que el Big Data i l’IoT protagonitzaran la major part de les inversions tecnològiques. De fet, s’estima que, en el cas espanyol, l’any 2018 el 48% de les organitzacions hauran invertit en IoT, mentre que el 40% hauran adoptat tecnologies Big Data.

Ricardo Malhado, analista sènior d’IDC Espanya, indica que “estem davant de l’anomenada economia de la dada, una clara oportunitat pels proveïdors de tecnologia que jugaran un paper crucial ajudant a les empreses a identificar oportunitats per monetitzar les dades que generen i gestionen”.

L’informe “Predictions 2017” d’IDC destaca 10 claus de la transformació digital de les empreses durant els propers tres anys de les quals destaquem tres especialment vinculades al futur de les inversions en tecnologia cloud:

  • Pel 2020, els 5 millors proveïdors cloud controlaran el 75% de la quota de mercat combinada PaaS (Platform as a Service) / IaaS (Infraestructure as a Service).
  • El 2017, més del 60% de les organitzacions empresarials TI que construeixen núvols híbrids compraran solucions noves o actualitzades de gestió unificada al núvol centrades en la càrrega de treball.
  • Pel 2018, més del 85% de les organitzacions empresarials TI s’hauran compromès amb les arquitectures multicloud, impulsant la taxa i el ritme del canvi a les organitzacions TI.

Així, la transformació digital de les empreses estarà cada cop més recolzada en la tecnologia cloud, especialment en tot allò relacionat amb Internet de les Coses, Big Data i mobilitat, fet que tindrà un gran impacte en la forma en què es consumeix tecnologia, en l’arquitectura de les aplicacions, en el volum i la rendibilitat dels negocis, i un llarg etcètera. “Cloud és una oportunitat”, indica Laura Castillo, analista d’IDC Espanya, doncs “ofereix una agilitat i escalabilitat que d’altres tecnologies no ofereixen i això farà també que, de la despesa prevista en aquesta tecnologia, el 50% es destini a solucions SaaS”.

TAGS : - - - - - - -
Scroll to top